Transformatorstasjoner for transmisjonsnett og regionalnett er et kjerneprodukt for EB Elektro. Ved å bli involvert tidlig i prosjektene kan vi hjelpe deg med å finne den beste tekniske, økonomiske og kvalitetsmessige løsningen gjennom anleggets levetid. 

Transformatorstasjoner for det norske markedet

EB Elektro har et bredt sortiment av produkter for bygging av transformatorstasjoner. Trafostasjon-sortimentet ble utvidet gjennom fusjon med Necks Electric i 2018. Gjennom dette er vi blitt en mer komplett leverandør av transformatorstasjoner til det norske markedet. Vi har utvidet produktutvalget med flere nyheter og utvider fortløpende videre.

 

Trafostasjon-konstruksjoner og elementer

Vi samarbeider med flere forskjellige produsenter om stålkonstruksjoner og elementer til bygging av trafostasjoner. Dette inkluderer innstrekkstativ, braketter, samleskinnestativer etc.

Blant annet kan EB Elektro levere produkter som er produsert av vårt søsterselskap Necks IMP i Polen. Gjennom vårt gode samarbeid med forskjellige produsenter får du som kunde stor fleksibilitet vedrørende leveringstider og leveransekapasitet.

Vi kan levere både sveisede og boltede stålkonstruksjoner.

 

Design og beregning

Gjennom samarbeid med konsulenter kan EB Elektro tilby komplette løsninger inkludert design og beregninger av transformatorstasjoner.

 

Støtteisolatorer for transformatorstasjoner

EB Elektro har i lang tid forsynt transformatorstasjoner med støtteisolatorer av porselen eller kompositt. Begge alternativer inngår i produktporteføljen vår som er basert på velkjente kvalitetsprodusenter.

 

Krafttrafoer, spesialtrafoer og distribusjonstrafoer fra Koncar

EB Elektro leverer høykvalitetstransformatorer fra Koncar D&ST i Kroatia. Koncar produserer 3-fase, oljeisolerte krafttransformatorer opp til 120 MVA for høyeste systemspenning 170 kV.

Transformatorene er beregnet for utendørs bruk og for varierende klimaforhold. De er produsert og testet i henhold til IEC 60076. Alle transformatorer kan lastes i henhold til IEC 60354.

 

Fakta om transformatorutvalget inkludert reservedeler

 • Oljeisolerte krafttransformatorer, effekter 2,5-120 MVA og systemspenning opp til 170kV med lastkoblere type OLTC eller omkoblere type OCTC
 • Oljeisolerte distribusjonstransformatorer, effekter opp til 8 MVA og 36kV
 • Tørrisolerte transformatorer, effekter opp til 5 MVA og 36kV
 • Spesialtransformatorer:
  – Nullpunktstransformatorer
  – Likerettertransformatorer
  – Jernbanetransformatorer
  – Transformatorer for metallurgisk smelteovner – Transformatorer og nettstasjoner for gruvedrift
 • Reaktorer for metallurgiske anlegg, likeretter utstyr, kort slutnings- og feilstrømsbegrensning
 • Service og reparasjoner av alle typer transformatorer og reaktorer
 • Alle typer reservedeler for transformatorer