IVEP SkillebryterEB Elektro leverte i høst skillebrytere til et spesielt vippebryter arrangement på både Kråkerøy og Hvaler stasjon. Bakgrunnen for det spesielle vippebryter arangementet er at forbindelsen i mellom stasjonene er utført med en reservefase, i tilfelle en av de tre hoved fasene i sjøkabelen skulle få en feil. På denne måten kan Elvia som netteier enkelt koble om slik at den skadede fasen blir lagt ut, og den friske reservefasen blir lagt inn.

Skillebryterene er av typen KBE og produseres hos vår samarbeidspartner IVEP i Brno, Tsjekkia. De er beregnet for utendørs bruk og er veldig modifiserbare. I dette prosjektet er det da satt sammen to en-polte skillebrytere som er foriglet slik at når den ene legges inn, vil den andre legge ut. Ved å gjøre det på denne måten sikres det at man ikke kan legge inn skillebryteren mot både hovedfasen og reservefasen samtidig (se video av dette under).

 

Video og bilde over er ifra Kråkerøy stasjon, nedenfor vises utendørs vippebryterarrangementet ved Hvaler stasjon.

IVEP SkillebryterUtendørs anlegget ved Hvaler stasjon er litt mer oversiktlig å se på ettersom alle vippebryterene er satt opp ved siden av hverandre, her ser man tydelig de tre hoved fasene som kommer inn på hver sin vippebryter, samt reservefasen som kommer inn på en egen en-polt skillebryter.

Energiteknikk lagde i mai 2020 en artikkel om prosjektet, men fokuserte da ikke på vippebryter arangementet, denne artikkelen kan du finne her. Har du spørsmål vedrørende skillebrytere for inne- og utendørs montasje så ta kontakt med Haakon Bjørge eller Jan Remi Nilsen, de slår gjerne av en prat!

EB Elektro er en komplett leverandør av utstyr til utendørs stasjonsanlegg, samt linjeprosjekter, sjekk ut vår stasjonsbrosjyre her EB Elektro Stasjonsbrosjyre.