Overvåking av distribusjonsnettet ble nettopp enklere, kjappere og mer nøyaktig enn noen gang!

Safegrid Oy har valgt EB Elektro AS som sin lokale forhandler i Norge. Dette samarbeidet gjør at EB Elektro nå kan levere en kraftfull løsning for overvåking av distribusjonsnettet, og alle operatører i distribusjonsnettet kan lokalisere feil raskere og mer nøyaktig enn noen gang tidligere!

Safegrid er et selskap fra Finland som spesialiserer seg på å levere innovative produkter for smart-nett, overvåking og analyse system som hjelper DSO med å lokalisere, forutse og forhindre feil i distribusjonsnettet og bedre leveringssikkerhet med sensorer som ikke krever nedetid på nettet under installasjon, og skybasert overvåking og analyse som kan kobles opp mot SCADA. Dette intelligente systemet lar DSO lokalisere feil og gjenopprette forsyning raskere, samt utføre preventivt vedlikehold basert på hvor det er sannsynlig at en feil kan oppstå. Sluttresultatet er en bedre SAIDI, samt bedre økonomi i driften av distribusjonsnettet.

Se for deg en situasjon hvor feilrettingspersonell kan få en SMS-varsel så snart feilen inntreffer med kartunderlag som viser hvor feilen antas å være med en nøyaktighet på under 100m, samt beskjed om hva som mest trolig er feil! Er det et tre som har falt på linja, eller en dårlig klemme på en loop, eller kanskje en isolator som lekker strøm til jord? GridGuardian analyserer feildataen og forteller hva som mest trolig er feilkilde slik at feilrettingspersonell kan ta med riktig utstyr til jobben allerede på første tur ut til feilstedet – ett feilsted man vet hvor er med en nøyaktighet på under 100m, slik at man slipper prosessen med seksjonering av nettet for å systematisk begrense området feilen kan ligge i.

Systemet består av de trådløse feilpassasjeindikatorene Grayfox (for kabel) og Grayhawk (for linje) som kommuniserer med GridGuardian som er hjernen i systemet og analyserer all informasjon som kommer fra de trådløse indikatorene Grayfox og Grayhawk. GridGuardian er et skybasert og gir en visuell sanntids overvåking av distribusjonsnettet med mulighetfor oppkobling mot SCADA.

Ta gjerne kontakt med Jan Remi Nilsen hos EB Elektro for mer informasjon rundt produktet!