EB Elektro AS leverer i disse dager tre stk. krafttransformatorer til Røros E-verk Nett AS i forbindelse med utvidelse av Røros transformatorstasjon.

Transformatorene er produsert hos Koncar D&ST i Zagreb, Kroatia og er som følger:Krafttransformatorer

  • En stk. 25 MVA, 132/66 kV
  • En stk. 35 MVA, 132/22 kV
  • en stk. 25 MVA, 132/22 kV

Det har vært knyttet stor spenning til leveransen av krafttransformatorer i disse Korona tider, men alt har så langt gått problemfritt og etter planen. Transformatorene ankom Røros i går kveld, og innsetting er påbegynt idag. Prøven Transport AS har oppdraget med transport og innsetting i celle, og Nettpartner AS- avd. Hokksund med Olav M. Steinsett som basmontør, skal forestå videre montasjearbeid samt SAT. Dette er samarbeidspartnere EB Elektro benytter på alle sine transformator leveranser og gjør at prosjektleder hos EB Elektro, Simen Andreassen kan føle seg sikker på at sluttkunde får kvalitet i alle ledd fra produksjon, til SAT er gjennomført!

Det har vært et fantastisk samarbeid så langt mellom alle involverte parter og vi benytter anledningen til å rette en stor takk til Lars, Stian og Tone hos Røros E-verk Nett AS for måten de har samarbeidet og tilrettelagt på!

Vi håper på å komme tilbake med flere bilder og informasjon om hvordan innsettingen og montasjen har gått senere. (Oppdatert sak finner du her)

Har du spørsmål om prosjektet eller transformatorer generelt, så vil Simen Andreassen mer enn gjerne slå av en prat!