EB Elektro AS er i ferd med å levere en 132/22 kV, 60 MVA krafttransformator til Sognekraft AS i forbindelse med ny transformatorstasjon. Bakgrunnen for forsterkningen av nettet er at Sognekraft ser behov for økt kapasitet i Kaupanger-området for å dekke forventet forbruksøkning i nærområdet, spesielt i tilknytning til industri og transport.

Krafttransformator

Transformatoren under lossing i Rotterdam

Krafttransformatoren er produsert hos Koncar D&ST i Zagreb, Kroatia og kan kobles om fra 66 til 132 kV på primærsiden, Koncar ordnet transport frem til Rotterdam havn.

 

 

 

 

Krafttransformator

Avlossing i Lærdalsøyri

Krafttransformator

Avlossing i Lærdalsøyri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prøven Transport har stått for transport fra Rotterdam hvor de har samarbeidet med rederiet Cargow. Båten ankom Lærdalsøyri 7. Mai og krafttransformatoren blir igjen satt på lastebil. Videre gikk ferden via fergeforbindelsen Fodnes-Manheller før krafttransformatoren var på plass ved nye Kaupanger transformatorstasjon.

Prøven transport

Fergeforbindelse Fodnes-Manhelle

Krafttransformator

Transformator på plass i Kaupanger

 

 

 

 

 

 

 

 

Transformatoren blir satt inn i disse dager, og montasje utføres av Olav M. Steinsett hos Nettpartner AS, avdeling Hokksund. Vi kommer tilbake med oppdatering på hvordan montasje har gått og bilder av sluttresultat senere! Simen Andreassen hos EB Elektro vil takke alle innvolverte parter for godt samarbeid så langt, spesielt prosjektleder hos Sognekraft, Elisabeth Stokkenes.