FCI Composite insulator Ltd. har røtter tilbake til tidlig 70-tallet i Ungarn da det statseide VKI, som var et forskningsinstitutt begynte å utvikle kompositt-isolatorer.

På tidlig 90-tallet kjøpte det japanske selskapet Furukawa Electric Co. opp VKI, og etablerte FCI Furukawa Composite Ltd. Dette er bakgrunnen for de japanske symbolene i logoen.

Idag er selskapet eid av en ungarsk familie som er tett knyttet opp mot den daglige driften.

FCI leverer kompositt-isolatorer fra 10 kV og helt opp til 800 kV, ikke nøl med å ta kontakt hvis vi i EB Elektro kan hjelpe med en forespørsel.

FCI fokuserer hovedsakelig på det europeiske markedet, og har mer enn 1 000 000 kompositt isolatorer stående i aktiv tjeneste. De har ikke hatt reklamasjoner på noen av isolatorene. Dette skyldes hovedsakelig god design; FCI benytter et silikonhus som omkranser avslutningen på endebeslaget. Dermed kan ikke vann trenge inn imellom glassfiber-staven og endebeslaget, noe som kan forårsake problemer på tradisjonelle kompositt-isolatorer. Videre reduserer formen på overgangen imellom endebeslaget og silikonhuset det magnetiske feltet som tradisjonelt oppstår her og stresser materialene over tid. Dette sett i sammenheng med moderne produksjonsforhold og gode råvarer sørger for bunnsolide isolatorer!

En siste lille godbit til de av dere som leser dette innlegget;

Visste du at kompositt-isolatorer skiller ut en olje som dekker over skitt og smuss som legger seg på isolatoren? Dette gjør at selv om isolatoren ser skitten ut, så er den fullt fungerende! Ta kontakt hvis dere lurer på noe rundt isolatorer, vi i EB Elektro hjelper dere mer enn gjerne!